Beeckerhof 4, Swalmen

€ 449.000 k.k.
VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD BINNEN 2 WEKEN! YESSSS

Omschrijving

Aan de zuidelijke entree van Swalmen vinden we deze bijzonder vormgegeven woning. Gedegenheid en modernisme aan de buitenzijde, woongenot, lichtinval, woongenot en tuincontact eenmaal binnen.

Treed binnen in de hal die een spilfunctie vervult op de begane grond van deze woning: alle woon- en gebruiksruimtes komen erop uit. Wat meteen bij binnenkomst opvalt en verrast is de gepolijste Italiaanse tegelvloer die drempelloos ligt van woonkamer tot bijkeuken. Dat zorgt voor één rustig geheel.

In de rechthoekig -en dus fijn in te delen- woonkamer is een verdeling gemaakt tussen de eethoek die aan de keuken- cq. tuinzijde is gesitueerd en een TV-hoek waar het heerlijk zitten is bij de sfeerhaard.  De erker aan de westzijde geeft de ruimte net dat stukje extra speelsheid. Middels een schuifpui is er direct toegang tot het terras en de tuin. De grote glaspartijen halen volop licht en warmte binnen.

Komen we in de keuken dan treffen we hier een apparatenwand aan, gecombineerd met een spoeleiland, afgewerkt met een corian werkblad en voorzien van alle denkbare apparatuur voor de keukenprins[es]. Zo zijn er een full options Quooker, een koelkast, diepvries, inductie kookplaat, combi-oven|magnetron, een stoomoven, vaatwasser en afzuigkap ingebouwd. De krukken aan het kookeiland nodigen uit om gezellig de dag door te nemen terwijl de maaltijd wordt bereid.

Ook grenzend aan de hal vinden we een ruimte die de huidige eigenaar in gebruik heeft als kantoor. Door de ligging direct achter de voordeur is deze ruimte echter ook ideaal als kantoor|praktijk|salon in gebruik te nemen. Temeer omdat ook het toilet naast deze kantoorruimte is gesitueerd. Bezoekers hoeven zodoende dus niet in het privé-gedeelte van je woning te komen.

Tot slot is vanuit de hal ook de bijkeuken toegankelijk, waar we behalve de witgoedopstellingen ook een kastenwand aantreffen, waarachter je extra koel- of diepvrieskasten kwijt kunt, maar ook schoenen en schooltassen. Zo weet je je woning mooi opgeruimd te houden. De opstelling van de CV-ketel [Vaillant Ecotec Plus, 2018] is eveneens hier. Maar ook een badkamermeubel en een keukenblok maken deel uit van de bijkeuken.  Dat laatste biedt lekker veel afzetruimte voor je huishoudelijke spullen en je voorraad.

Het vergt niet veel fantasie om te bedenken hoe je deze ruimte eenvoudig omtovert tot badkamer en het huidige kantoor aan de overzijde de functie van slaapkamer toebedeelt. Zo is de woning in een handomdraai levensloopbestendig te maken.

Vanuit de woonkamer biedt de pui toegang tot het terras en de omheinde en daarmee privacy biedende tuin. Deze is nu geheel onderhoudsvrij uitgevoerd met kiezel, maar mocht je er speeltoestellen willen plaatsen, dan is ook daarvoor voldoende ruimte.

Op de slaapverdieping aangekomen verrast de ruime en lichte overloop met dezelfde gepolijste Italiaanse tegelvloer mét vloerverwarming die ook beneden ligt.

Er grenzen 4 nagenoeg identieke slaapkamers aan deze overloop, allen voorzien van een neutrale, rustige laminaatvloer. Mooie, royale slaapkamers met volop lichtinval, die stuk voor stuk ruimte bieden aan een twee-persoonsbed, een grote kledingkast en een bureau.

Aan de voorzijde van de woning treffen we de master bathroom aan; deze beschikt over een hoekbad met whirlpool [inclusief afstandsbedieninig], een inloopdouche met dubbele douchegarnituur, een tweetal wastafels met bijbehorende kasten, een bidet en een toilet. Om altijd een lekker warme handdoek bij de hand te hebben is er naast de vloerverwarming ook een radiator. Heel compleet uitgevoerd dus.

Aan de achterzijde van de woning is een tweede badkamer gesitueerd, eveneens zeer compleet maar iets compacter uitgevoerd. Hier vinden we naast de wastafel een bad met scheidingswand, waardoor ‘t bad ook als douche gebruikt kan worden, alsmede een derde toilet. Ook op de verdieping zijn de sanitaire ruimtes evenals de overloop uitgevoerd met de Italiaanse vloer mét vloerverwarming: heerlijk comfortabele warmte.

Naast de woning bevindt zich een grote vrijstaande garage [54 m2]. Deze biedt met de op afstand bedienbare sectionaalpoort ruimte aan twee auto’s. Het platte dak is in 2020 vervangen en daarmee nu ook zonnecellen-proof.

Resumerend:

De woning is op tal van onderdelen doordacht in haar architectuur; De goede materiaalkeuzes en luxe accenten door de hele woning maken dat wooncomfort en woongenot hier voorop staan. Zo is de hele benedenverdieping voorzien van vloerverwarming waardoor een aangename en comfortabele warmte te realiseren is. Voor extra gezelligheid en warmte in het voor- en najaar en in de wintermaanden is er de gaskachel. In de greeploze keuken [Altano, 2018] is voor het Duitse kwaliteitsmerk Bosch gekozen waar het om inbouwapparatuur gaat [energieklasse A+ of hoger] en waar het om sanitair gaat is de keuze gemaakt voor topmerken als Grohe,  Geberit, Villeroy & Boch en Ucosan. De gehele voorzijde van de woning is voorzien van rolluiken, evenals de bijkeuken.  De WTW-installatie zorgt voor een gebalanceerde ventilatie en daarmee optimaal leefklimaat in huis. De meterkast is in 2001 geupdated, ook glasvezel is aanwezig. En is je ook opgevallen dat de woning qua schilderwerk strak in de lak zit en daar waar mogelijk voor onderhoudsarme materialen gekozen is: trespa voor de boeiboorden, erker en dakkapel, oftewel geen omkijken meer naar. Deze woning is dusdanig familyproof door zijn indeling, afmetingen, onderhoudsniveau en perceelgrootte dat de ligging als kers op de taart gezien mag worden.

De locatie van de woning in een gewilde villawijk aan de zuidelijke entree van Swalmen, dichtbij alle voorzieningen in het dorp zelf en op slechts een kilometer vanaf het Roermondse retailpark is een groot pré.

Voor de lazy sunday afternoon is er om de hoek het idyllische Asselt, gelegen op een heuvel met zicht op de Maasplassen. De Swalm die meanderend vanuit Duitsland hierin uitmondt, stroomt zo goed als langs de Beeckerhof…. what’s in a name?

De aan de overkant gelegen historische hoeve Beeckerhof is tot 2004 in gebruik geweest als een goed bezocht vogel- en dierenpark, compleet met paardjes, herten, struisvogels, apen en allerlei exotische vogels. Daarnaast waren er speeltoestellen voor de kinderen en speelde zich er een stukje uitgaansleven af. In 2018 heeft de Swalmense familie Brentjens “Vogelpark Beeckerhof” aangekocht met de bedoeling de hoeve hoogwaardig te restaureren en op te splitsen in 7 woningen. Onze inschatting is dat dit het aanzicht van Beeckerhof in totaliteit alleen maar zal verbeteren. De planning is dat de nieuwe invulling van het plein in 2020 gerealiseerd zal worden.

Getriggerd? Je bent van harte welkom voor een kijkmoment op zaterdag, 25 april a.s. Maak daartoe een afspraak met de makelaar voor deze woning,  Marjo Eijssen op : 06 30 17 41 36. Wil je op voorhand al nadere informatie? Ook dan horen we natuurlijk graag van je!

Plattegrond

Begane grond

Eerste verdieping

Bathrooms: 2

Tweede verdieping

Garage

Locatie

Beeckerhof 4, Swalmen, Nederland