Marktstraat 24, Linne

€ 450.000 k.k.
ONDER BOD!

Omschrijving

Aan een verkeersluwe woonstraat in Linne bevindt zich dit vrijstaande landhuis dat dateert van 1991 en in 1999 een volledige upgrade en uitbouw kreeg. Bij de opzet en afwerking is zorgvuldige aandacht geschonken aan detaillering; zowel in de hoofdbouw die met een wolfsdakconstructie een historiserende werking kreeg, als in het interieur, waar de natuurstenen vloer met vloerverwarming zorgt voor hedendaags wooncomfort.

 

Ruimtelijkheid en vrijheid komen in elk aspect ten volle tot hun recht. Een grote woonkamer met open keuken die aansluit op een aangebouwde, glazen serre die tuinbeleving ten volle mogelijk maakt. Op de verdieping bevinden zich drie slaapkamers waarvan de op de achterzijde georiënteerde hoofdslaapkamer bereikbaar is via een eigen ‘doorloop’-garderobe met aan weerszijden kledingkasten [voor hem en voor haar] achter schuifdeuren.

De grote achtertuin (het perceel meet in totaal circa 1.090 vierkante meter) kent een optimum aan privacy dankzij de volgroeide bomen en struiken die haar omringen. Het is op zomerse dagen een waar eldorado dat alle mogelijkheden biedt om zonder overlast voor buren gasten te ontvangen of kinderen met vrienden en vriendinnetjes naar hartenlust te laten ravotten. Denk je aan een zwembad, een trampoline of een serie aan speeltoestellen. Het kan en past hier allemaal, geen keuzestress.

 

HISTORISCHE STIJL MET HEDENDAAGS COMFORT

 

Naast de privacyrijke achtertuin kent het object tevens een centrale ligging die ideaal is voor zijn toekomstige volwassen én jonge bewoners. Scholen, een bibliotheek en zwembad Weerderhof bevinden zich op veilige loop- of fietsafstand. Daarnaast is het tevens mogelijk om vanuit deze uitvalsbasis wandeltochten maken in het natuurgebied ‘De Weerd’ aan de Maas waarbij gasten uit alle windrichtingen gemakkelijk via de A2 en A73 naar Linne kunnen afreizen.

 

Wij laten u met groot genoegen nader kennis maken met dit object:

 

Begane grond:

Ontvangsthal

De entree bevindt zich in de voorgevel waar toegang is tot een ruime ontvangsthal waarvan de wanden tot de vide zijn uitgevoerd in schoonmetselwerk. Hier bevindt zich de meterkast met aansluitingen van de nutsvoorzieningen én de glasvezelverbinding voor snelle internettoegang. Na een boogdoorgang is de garderobe gesitueerd; tot slot bevindt zich het betegelde gastentoilet met vrijhangend sanitair en fonteintje in de hal. Bijzondere details zijn zonder twijfel de beide glas-in-loodramen met afbeeldingen van de Roermondse Munsterkerk en Stenen Brug, de bronzen deurgreep op de voordeur van een ‘wijze uil’, en de blank gelakte paneeldeuren met hedendaagse deurkrukken.

Woonkamer
De natuurstenen vloer van de hal loopt drempelloos door in de living, geheel voorzien van vloerverwarming. Aan de voorzijde is het zitgedeelte gesitueerd met uitzicht op de tuinpartij. De wanden in schoonmetselwerk hebben een witte afwerking gekregen en zorgen er, samen met het witgelakte ribbenplafond voor dat de authentieke sfeer een hedendaagse, moderne vertaling heeft gekregen. In het midden van de living vinden we de houtkachel [Barbas] die in de wintermaanden zorgt voor een gezellige en huiselijke sfeer.

 

Tuinserre

Het zitgedeelte gaat over in een eetkamerdeel dat op zijn beurt in open verbinding staat met de keuken. De tuinzijde wordt gevormd door een glazen tuinserre/loungehoek die op architectonische wijze mooi passend in de hoofdbouw is geïntegreerd. Openslaande tuindeuren bieden van hieruit toegang tot het achterterras en de achtertuin.

 

Keuken
De open keuken heeft een wandopstelling met een breed granieten werkblad waarachter een dubbele raampartij voor daglichtinval zorgt. De paneeldeuren en fronten van de lades zijn afgewerkt in een matte, donkergrijze kleurstelling en in het werkblad is een witte, porseleinen spoelbak met mengkraan opgenomen.  Het Boretti 6-pits gasfornuis met oven geeft het geheel een ietwat stoere en landelijke look. Een afwasmachine (Indesit) completeert deze keukeninrichting. De keukenopstelling is aan een update toe, die verder is uitgewerkt in de visuals.

 

Bijkeuken

Direct naast de keuken bevindt zich de betegelde bijkeuken die plaats biedt aan de witgoedaansluitingen.

 

Garage
Via de bijkeuken geraak je in de L-vormige, verwarmde garage waar je met gemak drie auto’s kunt parkeren. Ideaal voor wie aan huis aan een klassieker wil werken of een boot wil onderhouden.  Aan zowel de voorzijde is een schuifbare houten poort, geheel in stijl met de woning, terwijl aan de achterzijde een metalen kantelpoort is geplaatst, hetgeen transport van tuinafval of werkzaamheden in de achtertuin aanzienlijk vergemakkelijkt. Aan de achterzijde van de garage bevindt zich de houtopslag voor de houtkachel.

 

Eerste verdieping:

 

Twee slaapkamers en werkkamer
Vanuit de ontvangsthal leidt een witgelakte trappartij naar de eerste verdieping. De overloop is, evenals de slaapkamers boven de hoofdbouw, afgewerkt met laminaat in een dessin van middel-eiken. De eerste slaapkamer bevindt zich aan de voorzijde; hier vinden we een berging waar zich de HR-combiketel (Vaillant HR Solide, 2012) bevindt. Vanuit deze berging is via een mangat de bergzolder bereikbaar. De tweede slaapkamer ligt gespiegeld ten opzichte van eerste aan de achterzijde; ernaast bevindt zich een derde (werk)kamer die de doorgang naar de hoofdslaapkamer mogelijk maakt.

 

Hoofdslaapkamer

Vanuit voornoemde werkkamer is toegang tot een twee treden lager gelegen garderobekamer – een ‘walk through closet’ –  met aan weerszijden schuifdeurkasten onder de dakhelling. Hij leidt naar de hoofdslaapkamer die een vloerafwerking heeft van massief grenen vloerdelen. Deze royale ouderslaapkamer geeft een nog nadrukkelijker gevoel van ruimte door het zicht tot in de nok van de afgewerkte kapconstructie.  Het is hier heerlijk wakker worden met zicht op de achtertuin door de twee openslaande deuren.

 

Badkamer
Via de overloop kom je in de badkamer die een vloerafwerking heeft van in mozaïek gelegde natuursteen en voorzien is van vloerverwarming. De inrichting heeft een meer klassiek Engelse touch en bestaat uit twee vrijhangende wastafels uit een historische designcollectie van Villeroy & Boch, hetzelfde merk waarvan het bijpassende, vrijhangende toilet afkomstig is. Het kunststoffen ligbad heeft een houten omkleding in dezelfde stijl als de lambrisering rondom.De douchecabine heeft een wandafwerking van keramische tegels in natuurstenen dessin en een eengreeps designmengkraan met regendouchekop. Het glas van de cabine is helaas kort voor de fotoshoot gesneuveld. Hoe fraai en in stijl van de woning ook de gekozen materialen, de badkamer is ontegenzeggelijk toe aan een update.

Souterrain:

 

Vanuit de ontvangsthal leidt een trap naar een verbindingsruimte die toegang biedt tot twee grote kelderruimtes. Het gehele souterrain heeft een vloerafwerking van keramische tegels. De eerste kelder bevindt zich aan de rechterzijde en is thans als televisiekamer in gebruik. De hoofdkelder is oorspronkelijk als kantoorruimte in gebruik geweest; daglicht valt hier binnen via twee raampartijen waarvoor de zijtuin met een meter is verlaagd. Deze ruimte, die ideaal geschikt is als fitnessruimte of ‘partykelder’, biedt daarnaast toegang tot een berging waar zich de techniek van de vloerverwarming op de begane grond bevindt.

 

Zolder:

De bergzolder is toegankelijk via een mangat in de berging bij de slaapkamer aan de straat- cq. voorzijde van de hoofdbouw.

 

Tuin:

 

De voortuin ligt verhoogd ten opzichte van het straatniveau waar een muurtje van kinderkopjes de afscherming vormt. De linkerzijtuin is afgescheiden door middel van een stalen hekwerk. Aan de rechterzijde leidt een oprit van betonklinkers – met stallingsmogelijkheid voor een auto op eigen terrein – naar de garage.

 

De achtertuin heeft ter hoogte van de serreaanbouw een ruim bemeten terras dat op zomerse dagen volop van schaduw en privacy geniet dankzij de volgroeide bomen die deze tuin omringen. Het gazon voert tot geheel achter in de tuin waar een zithoek is gecreëerd onder een pergola. Dankzij zijn ligging biedt deze tuin volop mogelijkheden voor jonge huisbewoners en kunnen ouders en hun vrienden er memorabele tuinfeesten organiseren.

 

Algemeen:

 

  • Onder architectuur gebouwd in 1999, nadien aangevuld met een architectonisch geïntegreerde, glazen tuinserre;
  • De hal, living, keuken en badkamer zijn voorzien van natuurstenen vloeren met vloerverwarming;
  • Voorzien van 3 slaapkamers en 1 slaap-/werkkamer; potentieel 5 slaapkamers indien de ruimtes in het souterrain met daglichttoetreding meegerekend worden;
  • Privacyrijke achtertuin met mogelijkheden voor jong én oud;
  • Op korte afstand van scholen, winkelvoorzieningen, natuurgebieden en de opritten naar de A2 en A73;
  • Het object is voorzien van energielabel B, geldig tot december 2030;
  • Enige modernisering is wenselijk.

Bijzonderheden

Plattegrond

Begane grond

Eerste verdieping

Souterrain

Locatie

Marktstraat 24, Linne, Nederland