Van Doesburgstraat 7, Roermond

€ 625.000 k.k.
JE EIGEN AANLEGSTEIGER AAN DE HAMBEEK? HIER KAN 'T!

Omschrijving

Deze schitterende woning met fraai getoogd zinken dak geeft aan de voorzijde nog niet alle pré’s prijs, maar verrast aan de binnenzijde door de strakke indeling en het contact met buiten. Vanuit elke ruimte geniet je van een uniek uitzicht dat substantieel verder reikt dan de perceelgrens. Dit fascinerende zicht op de meanderende Hambeek geeft een heerlijk gevoel, het gevoel van vrijheid.

En om wonen aan het water verder te perfectioneren is het toegestaan een aanlegsteiger te realiseren zodat je je sloep grenzend aan je eigen achtertuin kunt aanmeren. Hoe mooi is dat?

 

Bij binnenkomst wordt meteen duidelijk welk stempel Levels-Boonen Architectuur & Vormgeving heeft willen drukken op dit ontwerp: Lichtinval en de draairichting van de zon zijn optimaal vertaald naar een ideale indeling. Zo is de keuken gesitueerd aan de oostzijde, waardoor je de dag meteen al goed kunt beginnen met een ochtendzonnetje en natuurlijk het zicht op tuin en de aangrenzende Hambeek. Daarnaast is er een mate van speelsheid in het ontwerp waardoor de ruimte een bepaalde spanning krijgt: de benedenverdieping geeft niet in één oogopslag al haar functies, ruimte en plekken prijs. Laat me je meenemen door de woning:

Vanuit de ruime hal met vide is er toegang tot het toilet, de meterkast en de woonkamer.

Binnenkomend in de woonkamer wordt de aandacht eerst en vooral naar buiten getrokken; door de grote raampartijen is er vanuit elke willekeurige hoek contact met de tuin met daarachter –lonkend- de Hambeek. Nagenoeg de gehele benedenverdieping is voorzien van een lichte keramische tegelvloer in combinatie met vloerverwarming: dé garantie voor een fijn woonklimaat. Voor wie de combinatie wil maken met een gashaard om in het voor- of najaar de temperatuur snel een paar graden bij te stellen is het fijn om te weten dat de voorbereidingen hiervoor reeds zijn getroffen. De woonkamer kent een indeling met een zithoek, een eethoek en een TV-hoek en staat in open verbinding met de keuken, die tegelijkertijd uit het directe zicht blijft. De bouwers hebben er destijds voor gekozen de diverse woonfuncties te scheiden door bij wijze van roomdividers een viertal kolommen te plaatsen. Weet echter dat deze sec een esthetische en geen bouwkundige reden hebben; anders gezegd: als je de kolommen als storend ervaart kunnen ze er zonder constructieve ingrepen uit. Just like that!

 

De tijdloze leefkeuken [Pronorm, ontworpen door Bad- en Keukendesign] is uitgevoerd in een L-vormige opstelling met een granieten blad, waarin de volgende apparatuur is geïntegreerd: een inductie kookplaat met wokbrander, een heteluchtoven, een vaatwasser, een close-in boiler en een afzuigkap. Zowel vanuit de woonkamer als vanuit de keuken is de tuin met de diverse zonneterrassen en zithoeken toegankelijk.

Direct naast de keuken is de bijkeuken gelegen met de opstelling voor het witgoed –op hoogte, dus lekker praktisch-  opbergruimte en een stortbak.

Tot slot bevindt zich hier een verwarmde en geïsoleerde ruimte die rechtstreeks van buiten toegankelijk is, momenteel in gebruik als berging en die uitstekend dienst kan doen als kantoor|praktijk|salon aan huis waarbij je gasten c.q. cliënten van een aparte entree gebruik kunnen maken, waarbij je privacy in huis gegarandeerd blijft.

Terug naar de entree. Middels de open trap bereiken we de eerste verdieping die geheel is uitgevoerd met een beuken laminaatvloer. Hier treffen we een tweetal fijne slaapkamers aan die beide toegang bieden tot het royale dakterras.  De riant bemeten master bedroom beschikt daarnaast over een praktische walk-in closet met ingemetselde kluis.

De badkamer [volledig vernieuwd in 2008 naar een ontwerp van Bad- en Keukendesign] verdient eerder de naam wellnessruimte en is qua materiaal- en kleurkeuze smaakvol uitgevoerd met bad, inloopdouche en wastafel, alle voorzien van luxe thermostaatkranen. Hier wil je je niet enkel snel opfrissen, maar trek je een avond uit om heerlijk te ontspannen in eigen huis. Naast de badkamer bevindt zich separaat de toiletruimte.

Dan de tweede verdieping: hier treffen we aan beide zijden van de overloop 2 ruime slaapkamers, voorzien van een linoleum vloerbekleding met houtprint. Grote raampartijen over de volledige zuidzijde bieden een schitterend en ver reikend uitzicht over het water.

Op deze verdieping heeft men de beschikking over eigen sanitair: wastafel en douche, eenvoudig doch efficiënt.  De schuinte van de kap is benut als bergruimte cq. zolder. Tot slot is hier ook de opstelling van de CV-ketel [Nefit HR Ecomline, 1997] gesitueerd en de mechanische ventilatiebox.

Terug naar beneden dan, de tuin in..

Buitengekomen wordt onderstreept wat wonen op deze plek zo uniek maakt: de onderhoudsvriendelijke tuin met zuid/zuid-west ligging is doordacht aangelegd, waarbij gekozen is voor groenblijvende én bloeiende planten en bomen rondom. Doordat in het tuinontwerp gekozen is voor laagblijvende beplanting wordt een blikveld gecreëerd dat tientallen meters ver reikt en dat een paar keer per jaar wordt opgeleukt door een herder met zijn kudde grazende schapen.

Het loungeterras nodigt uit om mooie zomeravonden lang van het buitenleven te genieten met een goed glas wijn of een boek, of om te BBQ-en met vrienden en familie. Kortom: LEVEN PUR SANG. Thuiskomen op deze plek maakt dat je energie kunt opdoen in een setting van water, rust en groen tegen een achtergrond van architectonisch inzicht en wooncomfort.

Nog een niet onbelangrijk pré van de woning: de carport! Zowel de auto als jij blijven droog bij het in- en uitstappen c.q. in- en uitladen van boodschappen of koffers. Niks ‘s morgens voor dag en dauw ruiten schoon krabben in de winter, hoe fijn is dat?

En voor de trotse bezitter van caravan of camper: de maatvoering van de carport is dusdanig fors [2,45×3,60×7,30m] dat je je recreatievoertuig overdekt aan huis kunt stallen of vakantieklaar kunt maken.

Heeft u behoefte aan nadere informatie of wilt u een bezichtiging plannen? Neem gerust contact op met de makelaar voor dit pand, Marjo Eijssen:  06-30 17 41 36

 

 

Bijzonderheden

Plattegrond

Begane grond

1e verdieping

2e verdieping

Locatie

Van Doesburgstraat, Roermond, Nederland