Waarop moet je letten als je je woning wil verkopen?
Natuurlijk wil je een goed en deugdelijk onderbouwd waardeadvies van je woning, maar is een klik met ‘jouw’ makelaar verder nog van belang?

Ik zou zeggen van wel: je gaat samen immers een intensief traject in. Als er in beginsel al irritatiepuntjes zijn zul je zien dat die gaandeweg verder uitvergroot worden, mocht het rondmaken van contracten onverhoopt langer dan gedacht duren. Maak daarom de keuze voor iemand waarin je vertrouwen hebt, die je aanspreekt en die je “de klus ziet klaren”. Iemand die communicatief is, naar jou -als opdrachtgever- toe en natuurlijk ook naar je kandidaat-kopers. Is iemand empathisch, sympathiek? Dan vergemakkelijkt dat het leggen en onderhouden van het contact met partijen. Het prototype makelaar, vlotte babbel, jasje/dasje, vol in de gel en met glimmende stappers spreekt immers maar een klein publiek aan en je zou er verbaasd over zijn hoe zeer de irritatie aan de makelaar zijn weerslag heeft op de al dan niet positieve beoordeling van je huis!

En wat te denken van de werkwijze van grotere kantoren waarbij ‘jouw’ makelaar met enige regelmaat van gedaante wisselt…. Met name als kandidaten op zaterdag willen komen en er wordt met weekenddiensten gewerkt. Kleine kans dat kijkers dan “jouw” makelaar -die je huis tot in detail kent- zullen aantreffen.

Dring er daarom op aan dat je niet alleen één vast aanspreekpunt wil hebben binnen het kantoor van je keuze, maar ook één vaste makelaar die de bezichtigingen in jouw huis doet!