De vrouwelijke “touch”

Sinds 2006 ben ik werkzaam in het makelaarsvak, gestart bij Bonnema Makelaars [het vroegere Stienstra] en nadien bij M3 Makelaardij, beide kantoren in het Roermondse. In 2015 heb ik de stap genomen een eigen kantoor te starten, waarbij ik met selecte portefeuille en een andere, betrokken aanpak onderscheidend wil kunnen zijn in de makelaardij. De naam zegt het al, panden en locaties met allure, woningen waar ik zelf enthousiast over ben.

Concept

Mijn concept kenmerkt zich door het oog voor detail, geen random maar een selecte portefeuille, 24/7 rechtstreeks en persoonlijk contact en een andere werkwijze dan u van collega-makelaars kent. Het volledige aan- of verkooptraject is in handen van mij, u heeft mij steeds rechtstreeks als aanspreekpunt. Voor de presentatie van een pand wordt voor mooie, sprekende fotografie gezorgd aangevuld met verhalende teksten. Waar nodig worden visuals gemaakt die de [verbouwings]mogelijkheden van een pand mooi in beeld brengen. Dit alles wordt verwerkt tot een schitterend glossy fotoalbum, een prachtig bladerboek dat de sfeer van een woning goed weergeeft. Naast Funda, Jaap en vergelijkbare sites worden social media zoals Facebook, LinkedIn maar ook Pinterest en Instagram ten volle benut om de aandacht naar de te verkopen woningen te leiden.

Open huis

Onderscheidend is verder dat er aan de start van het verkooptraject een open huis georganiseerd wordt op zaterdag. Zo hoeven mensen geen vrij te nemen om de woning te kunnen bezichtigen en in een ruim tijdsbestek van 2 uur heeft men dan de rust om de woning te voelen, proeven en beleven. Verkopers worden op deze manier ontlast door kandidaten op één moment de kans te bieden de woning te bekijken, terwijl kopers kunnen inschatten hoeveel animo er voor “hun” woning is. In een informele setting geven we kandidaten zo de kans om op hun gemak de woning te bekijken, waarbij we hen koffie of thee en vlaai aanbieden. We maken een klein feestje van het open huis, en branden daarmee meteen een positieve fijne herinnering aan de bezichtiging van uw woning.

Omvangrijk netwerk

Bij een aankooptraject wordt een andere pet op gezet, waarmee ik de belangen van mijn kopers behartig. In een aantal gesprekken worden de wensen en eisen van kandidaat-kopers in kaart gebracht, waarna een intensieve en proactieve zoektocht start naar woningen die latent te koop zijn, dus niet zichtbaar voor het grote publiek. Daarbij zoek ik tevens buiten de collegiale portefeuilles en binnen mijn netwerk. Ook wanneer woningverkopers de voorkeur geven aan de route van de ‘stille verkoop’, speelt het omvangrijke netwerk in Midden-Limburg een belangrijke rol.

Goede begeleiding, vertrouwen, heldere communicatie, korten lijnen en het talent om bruggen te slaan doen de rest.